idag är första dagen på mitt nya liv

alla som får betalt för att vara hemma resten av året räcker upp en hand. ok, jag får jävligt dåligt med pengar. men pengar är pengar och även om jag är tjock så är det sommar nu. woohoo!

välkommen till försäkringskassan...

"du har för närvarande plats 185 i kön... du har för närvarande plats 185 i kön... du har för närvarande plats 185 i kön..."

min reskamrat sudokusamurajen

i morse strax före klockan halv sex åkte jag spårvagn. inte för att det är roligt att vara ute i offentligheten den tiden på dygnet utan för att mitt jobb är att kliva upp före fan på morgonen och göra mackor och annat smått och gott åt folk som är ute och rör på sig i mer kristlig tid.
i vilket fall som helst... där satt jag på spårvagnen och tyckte synd om mig själv och läste lite över axeln på en man som hade orkat plocka med sig en tidning. när han uppdaterat sig på senaste dygnets händelser kom han till vad som i hans värld verkade vara morgonens höjdpunkt -
sudokut. och jävlar vad snabb han var.
jag såg honom börja lite lojt med att sätta en fyra ganska långt ner mot vänstra hörnet och efter ungefär lika lång tid som det tar för en normal person att blinka, eller för en ninja att brygga en kanna te och bre ett par smörgåsar, hade han fyllt hela planen med siffror. jag var extremt imponerad - tills jag upptäckte att min blinkning hade varat från bellevue till centralstationen, alltså ungefär nio minuter.

tjoho! tjoho!

lön, lön, lön! wacka, wacka, wacka! lön, lön, lön!

what are you doing?

jag satt just och okynneskollade på the ellen degeneres show istället för att duscha, klä på mig och/eller göra något vettigt av den här dagen. ellen är för övrigt rätt fräsch för att vara tant, vilket vi ju nu lärt oss att man blir vid typ femtio. men nog om det, för idag var det i vilket fall som helst super bowl-tema hos ellen och hon visade en bunt gamla super bowl-reklamfilmer.


those were the days. varför är all reklam så tysk, tråkig och dubbad nuförtiden?

already?

annixa: det var biljettkontroll på vagnen när jag var i göteborg sist.
jag: var det en sån där stor kontroll då de stannar vagnen mellan två hållplatser och kollar alla som är ombord?
annixa: ja, men de tog bara fast en tant.
jag: en tant? men de åker ju gratis.
annixa: alltså inte en pensionär. en vanlig tant som var typ 50 år.
mamma (48 år): 50 år? tant?!

viva la marknadsekonomi!

åh, skjut mig! jag orkar inte med en enda person till som ska gnälla över att det kommer stängas si eller så många bensinmackar runt om i landet (läs: på den olönsamma landsbygden). vad röstade du på i senaste valet? någon form av kommunistparti? skulle inte tro det.
ett tips till nästa gång: rösta inte på moderaterna om det är planekonomi du är ute efter. mongo.