konsumera mera

hemulbarnet har fått ett nytt strand-kit. denna gång med såll, kratta och vattenkanna utöver hinken och spaden. ordningen är återställd och föräldrarnas dåliga samvete stillat.

hur man gör sig av med en potientiell kund snabbast möjligt

säljare: hej! letar du efter något speciellt?
jag: nja, jag kollar lite bara.
säljaren: efter något särskilt?

redan här börjar jag känna av dåliga vibbar, men vetskapen om att det är 70% rea får mig att ta på skygglapparna.

jag: det skulle väl vara en tunn kofta och ett par lätta shorts i så fall.
säljaren: vilken storlek?
jag: 74/80.
säljaren: det har vi inte. barn under ett år ska inte ha korta shorts. de ska skyddas mot solen med kläder eftersom man inte får smörja in dem.


varningsklockorna ringer för fullt. jag förflyttar mig mot utgången.

jag: det kan vara skönt med shorts även i skuggan nu när det är så här varmt. för övrigt så har hon fyllt ett år, så det går alldeles utmärkt att smörja in henne.
säljaren: de här blir bra. såna här ska små barn ha när de vistas i solen.

säljaren viftar uppfordrande med ett par anskrämliga beiga trekvartsbyxor. jag flyr.

snyggt jobbat

två gånger fick hemulen använda sin nya hink och spade innan världens sämsta föräldrar glömde dem på en ö. det var inga dyra leksaker och ingen öde ö långt borta i söderhavet eller så, men det lär ändå dröja såpass länge innan vi får möjlighet att hämta dem alternativt köpa nya att hink-och-spade-vädret kommer vara long gone.

nu: chokladvi har lyckats mätta hemulen så fullständigt på intryck idag att hon somnade innan vi ens hunnit in i sovrummet. as a matter of fact fick vi till och med borsta tänderna på henne medan hon låg avdäckad över min arm. jag har belönat mig själv med att kolla på play him off, keyboard cat femtioelva gånger i rad.

piss off

ett axplock av de ställen där hemulen kissat idag:
i mammas och pappas säng.
på den äkta mattan. (finns det förresten falska mattor?)
på parketten.
i mammas knä.
på skrivbordsstolens dyna.

on the plus side – vi vet att hon har fått i sig tillräckligt med vätska i sommarvärmen.

jag undrar varför jag aldrig går ner de där sista kilona


happy anniversarywe were
somewhere around vara, on the edge of the skaraslätt, när hemulen deklarerade att det var dags att stanna och äta mellanmål. så vi stannade till på första sämsta vägkrog. big mistake. jag kunde bara tänka två tankar under hela visiten, undrar vad gordon ramsay hade sagt om det här och det här måste jag blogga när vi kommer hem. eftersom matronan i kassan helt oprovocerat upplyste oss om att vardagsbeteenden som att slänga en tandpetare på gatan eller ta en sjukdag utan att kunna visa upp läkarintyg betraktas som kriminella i hongkong och på ett ungefär hur hårt bestraffad man kan bli vågade jag dock inte chansa och ta några bilder där inne, men tänk grå-grön-rutig heltäckningsmatta, nittiotals-ljuskronor, salt- och pepparkar stora som studentlägenheter, finsk stämning samt ett dussintal griffeltavlor med erbjudanden i stil med happy hour 15-22: falukorv med mos 40 kronor så har ni ett hum om hur vi firade hemulens trettonmånadersdag och föräldrarnas sexåriga förlovningsdag. tveka inte att tycka synd om oss.

onsdag 17/6 20:29 - frosseri

*tittar på miss marple och äter gorgonzola med sked*

vardagsnonchalans
i'll pose like rocky tonightja,
30+ var först och jag är en härmapa. men den vara bara för bra för att jag skulle kunna låta den passera hur som helst.

rapport från en skurhink

jag har fått en alldeles egen feriearbetare att handleda. en söt sextonåring som går samhäll och drömmer om att bli socionom. hon gör det roliga (frukost, bakning, puttinuttande) och jag får äntligen tid att åtgärda allt det tråkiga (städa, sortera, organisera). life is good.

ett vaktbolag att räkna med

nu har vi lyssnat på närmaste dagisets förskolans larm i gott och väl två tre timmar. det är knappt tre kilometer till vaktbolagets kontor. även om de gör sina utryckningar till fots borde de vara framme vid det här laget. när jag ringde dem och (i ett glättigt och inte alls rättshaveristiskt tonfall) påpekade att det borde vara i både deras och förskolans intresse att kolla upp vad det var frågan om lät killen i andra änden måttligt intresserad. men han lovade till slut att ringa upp larmcentralen i stockholm och kolla läget. det var en halvtimme sedan. sedan dess har jag hunnit dra på mig anständiga kläder och själv gå förbi och kolla vad problemet kan tänkas vara. eventuellt kan det ha något med den öppna bakdörren att göra. men vad vet jag.

sömnbrist

o: vad ska du köpa för mobil?
o: du ska inte köpa någon mobil.
j: du ska inte köpa någon mobil.
j: jag ska köpa byxor.
o: ska du köpa byxor med inbyggd mobil?
j: jag ska köpa mummelbyxor med inbyggd mobil.


*fnatt*

falling down

för ett tag sedan undrade herr bloggfrossa vilka mikrohinder som sätter brun kant på läsarnas vardag. nu vet jag. lösa lock. vad är grejen med att bara lite lamt lägga på locket på burken när man varit där och länsat? är det ett sätt att spara tid? en tvångstanke? rädsla att slita ut handleden? en fälla? oavsett anledning har jag ett budskap till er lockmongon: sluta upp! ty nästa gång jag får fler tepåsar än rainman kan räkna över mig när jag tar ner teburken från hyllan kommer jag straffa någon. detsamma gäller för all del också nästa gång jag måste stå på med röven i vädret och torka upp sill/äppelmos/annan sötad och klibbig produkt från golvet framför kylskåpet. jag kommer gå falling down på er.

et @ home


ska det föreställa ett argument?


helt jävla cp-skadad

jag har bestämt mig för att sluta använda uttrycket helt jävla cp-skadad och liknande. för att det är ett omoget och ociviliserat sätt att uttrycka sig. och för att det kan såra personer som själva har eller står någon nära som har en cp-skada. och då kan det bli jobbigt och pinsamt. för alla.
igår, med ett par glas vin innanför västen, gjorde jag ett undantag. jag kände att jag behövde ta i lite för att beskriva vad jag tycker om hotell- och restaurangs a-kassa, som ignorerar mina försök att gå över till kommunal. jag hörde själv hur illa det lät och det gjorde med all sannolikhet min kollega också. inte
kollegan jag baktalat tidigare alltså, utan en annan. en guld-kollega som jag verkligen gillar. som råkar ha en dotter som har en cp-skada.
det slank liksom bara ur mig och jag tillrättavisade mig själv sekunden efter att jag sagt det. kanske hörde hon det inte ens. vi var ändå fem pers som konstant pratade i mun på varandra. men det kändes (och känns) ändå inte ok. fan också.

stanna hemma med mamma

folkpartiet lovar att inte skicka några gnällspikar till bryssel. tur. jag tycker nämligen att hemulen är alldeles för ung för att resa ut i europa utan sin mamma. särskilt om det ska ske i sällskap med folkpartister.

hörru svarte-petter

i förmiddags kom jag släntrande in i köket precis lagom för att få höra en kollega tilltala vår (gambianske) kock hörru svarte-petter. eller nja, det är iallafall vad jag tyckte mig höra. och av hans min att döma kan jag mycket väl ha hört rätt. naturligtvis blev jag stum och totalt handlingsförlamad av chocken, så jag kom mig inte för att konfrontera henne.