hejdå

nu får det vara nog. jag tar mitt pick och pack och flyttar. kom gärna och hälsa på.

dagens lek - del 2

hemulbarnet tömmer ett skåp och hittar mini-mig. hon ger asken till sin pappa.

far: lars wallin har varit med i sammanhang som miss world-tävllingar och nobelfester, men vad har han för yrke?
dotter: *måsblick*
far: han är kläddesigner.

hemulbarnet tröttnar och går och leker med några tärningar istället.

mammahumor den bästa är

j: jag tycker hennes snippa ser lite irriterad ut. alltså inte som en bitterfitta, men lite irriterad är den.
o: *överväger skilsmässa*

läs (läs: läs inte)

så var det ju den där hemska boken jag lovade (hotade med?) att återkomma till. till att börja med: min högst personliga åsikt är att om man är värdelös på att skriva så gör man bäst i att hålla sig till att blogga, kommentera artiklar på aftonbladet, publicera långrandiga avhandlingar eller ägna sig åt någon annan form av icke-inkomstbringande författande. jag pungade förvisso inte ut med mer är 39 pix för bokjäveln, men det är principen jag är ute efter. man tar inte betalt för något som vem som helst hade kunnat göra bättre själv.
men visst, en och annan poäng har han väl och jag tycker faktiskt att det är bra att någon tar upp ämnet. att folk blir hetsar upp sig över allt och inget och ropar efter övervakning och förbud mot allt och inget som om det vore lösningen på någonting överhuvudtaget. fast å andra sidan funderar jag på att själv byta sida och börja gapa om mer förbud och någon att stämma, för jag kan inte riktigt förlika mig med att jag faktiskt från och till nickar och håller med en man som i nästa andetag överraskar med att reducera vegetarianism till att bara handla om ätstörningar, som trots att han vill lätta på alla andra restriktioner är stenhårt emot droger, förutom alkohol eftersom "majoriteten kan hantera det". jag vet inte ens vart jag ska börja.
vill du läsa en bok som garanterat gör dig arg, på vilken sida du än står i debatten, och som är full av självmotsägelser så är i trygghetsnarkomanernas land helt klart något att satsa på. annars: gå en kurs i källkritik och börja tänka själv.

on the bright side

helgen som gräsensamstående, med unge, har ändå flutit relativt smidigt. trotsutbrotten har varit få och det har ätits och sovits över förväntan. det är varken stökigare i lägenheten eller mer disk på bänken nu än när faderskapet lämnade oss i fredags och idag har jag till och med fått hjälp* att baka sockerkaka. puh, ett tag trodde jag nästan att blodsockret och/eller vikten skulle rasa till sunda nivåer. och en sak till. jag har inte bytt en enda bajsblöja på hela helgen. av någon anledning kneps det igen under hela gårdagen och imorse avklarades det på pottan. tjoflöjt!

*fått hjälp = inte blivit motarbetad

inget slår en god natts sömn

01:17 – jag vaknar.

01:17 – 01:36 –
födelsedagsgrannen håller skrik-allsång. american pie, lemontree, det vackraste m.fl. gamla godingar avhandlas. jag jobbar upp ett ordentligt hat och farligt höga adrenalinnivåer.

01:36 – 01:48 – allsången avtar och övergår i ljudet av tusen par stilettklackar som skuttar och slinter ner till väntande taxibilar. och upp igen för att hämta kvarglömda prylar. och ner igen.

02:03 – sista gången jag kollar på klockan innan jag somnar om.

02:33 – hemulen vaknar och kommer över till föräldrasängen. vi somnar båda tack och lov snabbt om.

05:56 – hemulen bestämmer att det är morgon. jag stoppar ett bröst i munnen på henne och försöker få henne att tro att det är natt.

06:13 – hemulen fattar vad jag försöker med, kliver upp, tar tag i min arm och försöker dra upp mig ur sängen. jag mutar med tutt. hon ger tutten en chans. i två sekunder ungefär.

06:13 – 06:55 – hemulen klättrar på mig.

06:55 – ok då, det är väl morgon då.