wax on

jaha, då var det dags att glida i finsviden och gå på bröllop på lördag. kläder är inhandlade och smink likaså.
jag testade precis mina nya produkter och insåg att jag ser precis likadan ut med som utan dem. antar att det beror på att jag redan är så jävla snygg.

jag gillar självgoda människor. speciellt mig själv.

kulturkalaset schmulturkalaset

no more göteborgskalas. gött! eller?
förra året döptes kalashelvetet om till em-festen, i övrigt var allt som vanligt. i år är det nytt namnbyte på gång. kulturkalaset. nej men gud så trevligt det låter. kultur schmultur säger jag.
hand upp den som tror att det "nya" kalaset kommer att handla om något annat än att lyssna på e-type, dricka valackpiss* ur plastmugg och äta bajamajatvål.

*valackpiss = annat ord för öl med alkoholhalt lägre än 5%. källa: svärfar jorma

demokratins fiende

image21

"gå in på google bildsökning
skriv in ditt namn inom citationstecken ("förnamn efternamn")
lägg upp den bild som kommer som första träff, dvs högst upp till vänster"

där ser man. nu måste jag bildgoogla alla jag känner.

ansiktsbehandling

lite sol och lite sex. gör under för hyn. ja, jävlar va' fräsch och rosig jag är.

reality check?

min kvinnliga sida:
[  ] köpt en hårfön?
[x] sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[x] följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[x] pratat känslor?
[x] tänkt på att matcha mina kläder?
[x] berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[x] ringt upp en person utan konkret syfte?
[x] funderat på namn åt mina barn?
[  ] insett storheten hos barbra streisand?
[x] druckit cosmopolitan?
[x] sett ett avsnitt av "sex and the city"?
[x] sett två avsnitt av "sex and the city"?
[x] känt mig sugen på en kopp te?
[x] känt glädje över att få blommor i present?
[x] gjort någonting romantiskt på eget initiativ?
[x] blivit arg utan anledning?
[x] gråtit efter 9 fyllda år?
[x] brytt mig om H&M:s val av modell?
[x] pratat skvaller?
[x] varit arg/sur utan att tala om det?
[x] kramat en kille?
[x] dansat?
totalt: 20 poäng

min manliga sida:
[x] ljugit om hur mycket jag har druckit?
[x] ätit en blodig stek?
[x] läst en biltidning?
[x] framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[x] lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[  ] skött grillen under en grillfest?
[x] läst en bok av jan guillou?
[  ] läst ett nummer av slitz?
[x] dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[  ] känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[  ] gått på en ulf lundell-konsert?
[x] använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[  ] sett alla die hard- och rockyfilmerna?
[x] diskuterat bröst?
[  ] gjort lumpen?
[x] läst nick hornby?
[x] känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[x] känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[  ] enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar?
[x] lagat någonting på egen hand?
[  ] skrikit "kom igen nu gubbar" på en fotbollsplan?
[x] tävlat i att dricka öl?
totalt: 14 poäng

oskulder jag tagit

idag: årets första balkongfrukost, med mackor på grovt (hembakat) bröd, latte och tidning. det var inte jättevarmt, men inte heller kallare än att jag kunde sitta ute i bara jeans, t-shirt och öppen kofta och sola ansiktet en hel timme. det kändes (trots att jag rökte två cigaretter) sunt och jag fantiserade om hur mycket d-vitamin min hud alstrade och hur söt och fräkning jag skulle bli.

igår: komposten. lättjans dagar är över. de har stängt sopnedkastet och istället får man vandra iväg med sina sopor till en liten "station". helt ok faktiskt, eftersom man nu äntligen har någonstans att göra av sin kompost.
jag har haft dåligt samvete varje gång jag har slängt matrester i soporna de senaste typ fem åren, sedan jag flyttade från hisingen. där hade vi det so far bästa systemet: både sop- och kompostnedkast i trapphuset.

who the fuck is alice?you scored as the mad hatter. in the simplest terms, you're crazy. you usually go off on tangents when you're talking, and forget what you were talking about to begin with. you love riddles, and of course, tea.

the mad hatter

 
88%

alice

 
81%

caterpillar

 
63%

cheshire Cat

 
63%

tweedle dee & dum

 
56%

queen of hearts

 
44%

white Rabbit

 
31%

which alice in wonderland character are you?
created with quizfarm.com

endast fantasin sätter gränserna

gårdagens inköpslista:

matinspiration

kött, potatis och sås. stommen i en sund kosthållning.
kanske ett dokument att bifoga i min cv när jag söker jobb som kock, typ "jag kan det här med inköp och menyplanering".
kanske en varningssignal om att jag håller på att förvandlas till
roddans drömkvinna, typ:
jonna: "vad vill du ha till middag älskling?"
roddan: "kött, sös å potäter sa re va! å bacon. å mjölk."

hoppsan, där förvandlades visst min "kött, potatis och sås"-blogg till ett forum för häcklande av mina vänner. who's next?

att packa knivväskan för gott

jag har aldrig haft någon relation till werner vögeli. men när jag av en slump läste mattias montins runa över honom på tasteline blev jag faktiskt lite rörd. så här skrev han:

"i veckan valde den kanske störste husmanskostälskaren av dem alla att packa knivväskan för gott. mannen som gav sellerin ett ansikte och kallade ett halvt paket smör för en klick. hej då werner."

jonna vs. patrick bateman 0-1

jag vaknade seeent i "morse". tog med mig täcket och datorn och la mig i soffan för timmar av okynnessurfande. så där som man gjorde på den gamla goda tiden, då internet fortfarande bara var en fluga. (då kunde jag visserligen inte ligga i soffan med den eftersom vår dator var en osexig stationär pc.)

varje hel timme ställde jag om "gå till biblioteket och lämna filmerna"-larmet på telefonen och sjönk ännu djupare ner i muskelförtviningens/soffans trygga famn. tills jag för ett tag sedan började fundera på sannolikheten i att
patrick bateman skulle kunna vara en av mina grannar. något som en bra stund hade låtit som en kombination av ommöblering/diskussion stegrade och peakade så småningom till ett tortyr-soundtrack.

jag ringde till polisen. men eftersom patrick varit noggrann i sina förberedelser av det perfekta brottet hade han tydligen sett till att bugga min lägenhet. denna slutsats drar jag eftersom ylandet upphörde i samma sekund som jag la på luren. så när konstaplarna svängde in på gården ringde de naturligtvis upp och bad mig komma ut och visa vartifrån ljudet hade kommit. de trodde mig inte. det var tydligt.

att en kvinna som bor i samma uppgång som jag kom ut och undrade vad som försiggick samt underminerade min story genom att påpeka att hon hade dammsugit sig igenom hela förmiddagen och inte hört ett knyst gjorde ju inte heller saken bättre. så jag fick stå där med hundhuvudet medans persienn efter persienn drogs upp och fler och fler grannar nyfiket blängde på mitt gestikulerande och polismännens nedlåtande "vad gör du hemma mitt på dagen? varför klipper du dig inte och skaffar ett jobb?"-blickar.

"återkom om du hör något mer" sa den ena innan de hoppade in i bilen för att ta itu med den icke hallucinerade bilstölden som det under tiden rapporterades om på radion.

as if. för naturligtvis blossade det upp på nytt direkt efter att de åkt. och antagligen var det väl våran bil som blev stulen som straff för att jag lagt näsan i blöt.

hoppas du är nöjd

sådärja! då var den dagen förstörd.

migrän? pah, gnällspikar är vad ni är!

jag har alltid haft svårt för folk som säger sig lida av migrän. i mina ögon är de bara veklingar som inte klarar av att hantera lite vanlig huvudvärk. samma sak med folk som sjukskriver sig för att de har mensverk. och don't even get me started on pollenallergiker - hypokondriker skulle jag snarare kalla dem.

igår hade jag oavbrutet ont i huvudet. från den sekund jag slog upp ögonen på morgonen tills dess att jag somnade. och ingenting hjäpte. men. även om det var jävligt synd om mig och oliver fick stå ut med en del gnäll så inser jag att det inte hade varit en ursäkt för att stanna hemma från jobbet och bilda en förening för anonyma missbrukare av receptfria läkemedel.

disken från helvetet

har precis diskat upp disken från helvetet. det var så mycket att jag var tvungen att ta den i tre etapper, med allt vad det innebär av att torka, plocka undan och byta ut kallt och smutsugt diskvatten. det var också många konstiga och skrymmande prylar, typ en tekanna och flera halvliters ölglas. mycket underligt.

tillvänjning

nu har vi njutit frukterna av det elektroniska bokningssystemet i tvättstugan ett tag. men nu vill jag ha mer. när ska det bli möjligt att boka tvättid på internet? (och framförallt, när ska det bli möjligt att tvätta på internet?)

transfetter

jag börjar associera vilt när jag hör det ordet. pröva själva! blunda och låt den lille mannen med falköpingsdialekt (som väl bor i allas reptilhjärna) säga "transfetter transfetter transfetter". kinky, inte sant?

joy to the world

jag gick in i en av klädkedjan joy's butiker igår. jag har alltid vetat att den finns men aldrig besökt den, så jag tänkte "what the hell, det kan väl inte skada att kolla vad de har att erbjuda". och vad möts jag av?
det var som att jag hade gått genom en magisk portal, på vars andra sida tiden hade stått stilla. lääänge.
kläderna var oformliga och konstiga, gissningsvis returer från elloskatalogen från slutet av 80-talet och/eller början av 90-talet. ur högtalarna strömmade de välbekanta tonerna av
dover-calais och de enda kunderna var en handfull kvinnor som rent åldersmässigt skulle kunna vara min mamma (men tack och lov inte är det) som gick omkring och trodde att de var på sin höjd 25 vårar. alla var klädda i samma typ av kläder som butiken saluförde.
jag blev rädd och började fundera på om det var någon slags fälla. tänk om de andra kvinnorna gått in där med samma avsikter som jag själv och sedan blivit fast. årtionde efter årtionde.
det var då jag hörde den ? mobiltelefonsignalen, och jag insåg att det fanns hopp om att portalen ännu var öppen. aldrig förr har van halen's jump känts så ljuv.

jag blir så trött

jag blir så trött. trött på folk som leker vuxna. köper hus och leasar bilar. krattar löv och rensar avlopp. och dör martyrdöden. skär sig och hetsäter och kräks. gråter blod. över partners som de inte kan kommunicera med. över att de alltid måste dra det tyngsta lasset. över att de till varje pris måste hålla uppe fasaden. så att inte grannar och mammor och pappor och vänner och ovänner ska märka hur det egentligen ligger till.
missförstå mig rätt. (vad är det för ett jävla mongouttryck förresten?) jag vill också ha hus, bil, hund, katt, barn... allt det där. men inte till vilket pris som helst.
va fan! kom igen. hur länge tror ni det kommer hålla?