man är ju ingen ungdom längre

här sitter jag och bloggar klockan elva på kvällen, som om det inte fanns en morgondag. en morgondag då jag dessutom ska vara på jobbet (det gamla, som jag för övrigt sa upp mig från idag) klockan halv sju. ombytt, instämplad och klar. varför gör jag så här mot mig själv?

och inte vann vi en endaste krona på lotto idag heller. tre rätt, schmre rätt. jag antar att jag får avboka min tandläkartid och gå till smeden och dra ut tänderna istället.

tjejöl?

jag har ju fiskat lite efter att vi borde gå och ta en tjejöl, och kanske en liten och billig matbit, någon gång inom en snar framtid, så vad säger ni? när är vi alla available samtidigt? och vart är vi sugna på att gå?
eftersom hemulens nattsömn har varit lite si och så på sista tiden så föreslår jag kontiki (ligger i änggården), så jag slipper kasta mig in i en taxi och åka genom hela stan om en paniksituation skulle uppstå på hemmaplan. men låt inte det hindra er från att komma med kreativa förslag, jag är öppen för allt som ligger hitom centrum.

ska du följa med pappa och ratsita lite?

vi har ganska bra spanläge från vårt köksfönster och nyss när vi röjde upp efter frukosten såg oliver en kvinna i ridkläder gå förbi utanför. sedan gick det utför.

o: där går en som ska iväg och rida.
j: undrar om det är hon som torkar stallkläder i torkrummet. (bakgrundsinfo: någon gör det och det luktar därefter därinne.)
o (uppspelt): det är säkert hon!
j (hetsigt): kolla upp hennes registreringsnummer när hon kör ut bilen!
o (ännu hetsigare): aha! <namn>!
j (med vild uppsyn): vilket nummer bor hon på?!
o: man får inte den infon i sms:et.
j: gå och ratsita henne då!
o (i glättigt tonfall, riktat till pygmélius): ska du följa med pappa och ratsita lite?
o (andfått): undrar om man får reda på hennes lägenhetsnummer.
j: ja, hoppas! så kan du lägga en lapp i brevinkastet! (som om det inte hade räckt med namnet för att hitta hennes brevinkast.)
o: nej, så jag kan kolla när hon har tvättid och gå dit och jämföra hur mycket det luktar före och efter.


jag tror vi behöver hjälp.

oss dårar emellan

jag kom just att tänka på en konversation jag hade med min vän, som fött sitt barn med snitt, i somras.

vännen: jag hoppas att jag får uppleva en vaginal förlossning nästa gång.
jonna: ja, det hoppas jag också att du får!

ärligt talat? en vaginal förlossning borde man ju inte ens önska sin värsta fiende. ändå skulle jag kunna göra om det tusen gånger. (nej, jag är inte sugen på fler barn. jag uppskattar en god natts sömn allt för mycket.)

up yours, mr. finanskris!

jag har fått ett jobb! av flera flera hundra sökande valde de mig, mitt i den uttjatade lågkonjunkturen då alla andra får sparken. vad är oddsen? och det är inte vilket jobb som helst. o nej. det är ett av de två jobb jag sökt på allvar och verkligen varit sugen på. arbetstiderna är förträffliga (75%, 8 till 15, måndag till fredag, inga röda dagar), det ligger på rätt sida av stan (tiden från dörr till dörr hamnar på runt halvtimmen) och jag kommer få ut nästan tre gånger så mycket som jag fått under föräldraledigheten (vilket i och för sig äts upp i andra änden av att oliver kommer få ut ganska exakt på öret lika mycket mindre nu när han ska vara hemma). enda egentligen haken hittills är att jag bara är garanterad jobb fram till nyår.

jag är inte mycket av en högtalareoch jag är ju egentligen inte mycket för kedjebrev, men
anne tycker om min blogg och nu vill hon att jag ska pass it on. så jag awardar cilla, j och trettioplus. varsågoda att ta varsin groda.

reglerna är enkla:
- de som mottagit awarden ska/får lägga upp en bild på den.
- länka till den bloggen du fick den ifrån.
- ge den vidare till max 5 andra bloggare du vill & länka till deras sidor.
- lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden. here it goes.

skojig rubrik på fisk och lim

jag trodde inte att barn gillade fisk bara sådär. men här i huset har vi en flicka som äntligen slutade knipa med munnen när vi introducerade en bunt nya fiskrätter på menyn. kanske ett rent sammanträffande, men nu går helt plötsligt allt från frukostgröt till korv stroganoff ner igen. tjoho!

just det. jag önskar mig en
limpistol också. bara så ni vet. det är ju ändå bara ett halvår tills jag fyller år.

dödssynd of choice: frosseri"låt bollarna stå kallt minst två timmar före servering". ja, jag lovar.

slagna hjältar

fråga mig inte vad de här två sysslat med medan jag var på jobbet igår, men 18:03 var de redan så här trötta:


turn him off!vi har två lysknappar i vardagsrummet. den ena tänder och släcker taklampan. den andra gör till synes ingenting. jag blir galen.

crema grobiana

igår gjorde jag mig till och slängde ihop en sats crema catalana. den satte sig aldrig ordentligt. men den blev mycket god. lite konstigt känns det dock att äta en flytande dessert som inte är spritbaserad. nu måste jag nog gå och ta en till.

spanskt temperament

paella till middag var inget som imponerade på hemulen. hon satt snällt med vid bordet och lekte lite med en räka, men när hennes ömma moder lät henne smaka på riset (höhö) spottade hon lika snabbt ut det med bestämda tvi-ljud. tänk vad hon kan!

filippa möter adammånga gånger har jag svurit över vår omatchande köksutrustning. när man bjuder på middag får samtliga gäster dricka ur olika glas och i skåpen ser det aldrig så där rakt och prydligt ut när man stoppar in grejerna.
men när man diskar är det nog när jag tänker efter ändå lite roligare när man får lite variation. så roligt det nu kan bli att diska (typ som have a happy period. ja, eller hur).

disclaimer

nu har jag haft dåligt samvete hela förmiddagen. det finns faktiskt skåningar som är helt ok, som jag till och med tycker väldigt bra om (må vara att de flesta av dem är exilsvenskar eller -danskar). jag tar alltså tillbaka mitt påstående om att skåningar skulle vara ointelligentare än exempelvis göteborgare. att generalisera på det viset är ju lika befängt som att påstå att alla österrikare och belgare skulle vara inavlade pedofiler bara för att de flesta av dem är det.

ni har kommit till fel kommun, blattajävelar!

jag ser just nyheternas inslag om ingripandet i rosengård i december. vad ska man säga? inte nog med att de är skåningar. de är poliser också. dubbel nitlott i intelligenslotteriet. det kan inte vara lätt.

onsdag 4/2 10:01 - happiness

jag kom iväg tidigt idag. så tidigt att jag hann slinka in en sväng på evas paley redan innan stadsbiblioteket öppnade. en skarp lungo, en rich chokladmuffin, en jesper juul-bok och en lättlyssnad låt på radion. det var allt som krävdes. helt plötsligt uppfylldes jag av någon slags lyckorus och var på vippen att börja gråta. dags för en psykologisk utvärdering?

mammas lilla skräcködla


vad är nu detta? har jag närt en frisör vid min barm? eller går alla barn igång som små elvispar och låter som pterodactyler när de får tag i sin mammas hår?

vattkoppor? nej tack.

för övrigt så tycker jag att jag hör väldigt mycket prat om magsjuka hela tiden. och ser jag inte ovanligt många prickiga barn ute bland folk? sluta upp med det är ni snälla.

och ni glömmer väl inte att bookmarka
ettklickforskogen.se?

mat? nej tack.

den lilla strömmingsflundran lider av svår abstinens. hon verkar inte fatta att man kan äta både bröstmjölk och riktig mat. trots att hon har gjort det i flera månader. för i hennes värld är allt svart eller vitt. men mest svart. så hon har valt att bemöta vårt lilla påhitt om att trappa ner amningen med att inte äta alls under de snuttfria timmarna. för att sedan hetsäta när jag erbjuder henne bröstet framåt eftermiddagen. det är mammas lilla drama queen det.

mammaledigt

det här med att sluta amma på dagen är ju inte helt fel ändå. för att den lilla inte ska drabbas av allt för svår abstinens håller jag mig hemifrån under de svåraste timmarna och får på så vis lite ljuvlig egentid.
idag har jag spenderat ohemult mycket tid med att prova bh:ar, lyxfika och lästa gp.
imorgon ska jag försöka hitta på något som inte innebär att jag måste öppna plånboken hela tiden. annars lär vi vara ruinerade innan den här nedtrappningen är över.