en fredag i vuxenpoängens tecken

igår var dagen då vi var och kollade på ett eventuellt framtida boende. ett parhus. i sollebrunn. sug på den och räkna under tiden ut hur många vuxenpoäng det ger. men ödet ville tack och lov att vi skulle satsa på en etagelägenhet i alingsås istället.

tecknen på att det inte var ment to be började hagla direkt på morgonen. den lilla hemulen vägrade först att in i det längsta släppa bröstet, så vi kom till att börja med iväg senare än vi tänkt oss. väl ute på väg 190 dröjde det sedan inte länge innan vi fastnade bakom en truck som körde ungefär 1 km/h. efter att vi lyckats köra om muppfordonet på the road without raksträckor hejdades vår framfart ytterligare ett oräkneligt antal gånger av bl.a. en mjölkbil, en buss, flera sällskap bilburna pensionärer och två hästar. dessutom lyckades vi köra lite vilse i metropolen sollebrunn.

drygt tio minuter försenade hastade vi in i ett, av exteriören att döma, gulligt litet hus på slutet av en obetydligt trafikerad gata. utanför rumlade barn och hundar runt som i en amerikansk familjefilm. invändigt såg det dock ut som något ur en film ur en helt annan genre.
väggarna i samtliga rum var nikotingula och fulla med hål, något som av besiktningsprotokollet att döma eventuellt skulle kunna gå att få fixat på fastighetsägarens bekostnad. någon hade också plockat fram som sin "den lille elektrikern"-låda och gjort egna installationer i vardagsrummet, inte riktigt i en hönsig småbarnsmors smak. handfatet var därtill sprucket och toasitsen inköpt på buttericks och av modellen "taggtråd infälld i genomskinlig plast". som kronan på verket ringde dessutom sjuttiotalet och bad att få sina vitvaror tillbaka.

ungefär i den vevan tackade vi artigt för titten, hoppades innerligt att vår korta visit inte resulterat att vi smittats av hepatit eller några andra av de åkommor som mest troligt huserade i parhuset från pundarhelvetet, och åkte sen och som vilken normal familj som helst och drack kaffe, åt kling-glass och tittade på utsikten över någon random sjö vid nääs fabriker.

eftermiddagen spenderades på ikea där vi införskaffade en svensson-uppsättning med madrass, kudde, täcke, spjälskydd och sängkläder till lilla bryt. sängen får hennes far åka ensam och köpa en annan dag, den gick inte in i familjebilen som vi effektivt fyllt upp med barnvagn o.dyl.

Kommentarer
Postat av: Eva

Haha, vad roligt du skriver! Tråkigt med huset men ni behöver ju iaf inte drabbas av beslutsångest.22-05 är ju ändå rätt hyfsade sovvanor. Så sov ju också Marius efter att vi fick bort första nattmålet. Sedan när han vaknade vid fem började jag alltid skjuta lite på amningen. Jag var envis med nappen och stoppade bara in den igen när han spottade ut den och meddelade sin hunger. Jag lät honom "vänta" 10-15 minuter varje morgon, efter att han vaknat för sin morgonslurk, innan jag ammade honom. På detta sätt fick jag alltså morgonamningen förflyttad framåt en stund i gången.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback