fräls oss ifrån ondo

jag hade mina dubier inför att bjuda den lilla matkritikern på spenatsoppa. men hur farligt kan det vara att äta spenat en gång (eller två gånger om man räknar förra veckans pasta som innehöll tre blad baby-spenat, ok då) innan ett års ålder? det är ju inte som att det är gift jag serverar utan bara att det kan vara lite svårare för den lilla kroppen att tillgodogöra sig allt den behöver just vid det tillfället. rätta mig om jag har fel. kom igen, på mig bara.
nåväl. det visade sig snart att jag oroade mig helt i onödan. inte många milliliter soppa hamnade där det var tänkt.

Kommentarer
Postat av: Lina

jag trodde det hade att göra med njurarna, att nitriten blev som salt typ. men nu när jag kollade så försämrar det tydligen blodets förmåga att transportera syre. Oavsett så är det nog inte så jättehemskt farligt.

Postat av: Lina

Nu läser jag att barn faktiskt dött av nitrit, och att nitrit i samband med aminer blir nitrosaminer som ger magcancer typ. Verkar ju asläskigt. Men då får man äta mer än spenatsoppa kan jag lova dig.

2009-04-16 @ 09:05:19
URL: http://linita.blogg.se/
Postat av: jonna

ja, och som sagt så måste man ju äta farligheterna för att bli sjuk. att hälla dem över isg räcker nog inte :)

2009-04-16 @ 16:10:11
URL: http://dignelius.blogg.se/
Postat av: Lina

Om det inte gäller kaffe, för det hällde Elsa över sig idag när världen fulaste puckomamma ställde sin kaffekopp preeciiis så att hennes fulunge inte kunde nå den dvs MITT framför Elsa. Och då kan det vara dåligt även om inget av det förtärs. Promises.

2009-04-16 @ 18:59:42
URL: http://linita.blogg.se/
Postat av: jonna

eftersom jag såg idag att elsa inte verkade ha fått några bestående men så utgår jag från att allt slutade väl, men jag hoppas ändå att du såg till att mamman fick riktigt dåligt samvete.

2009-04-17 @ 21:14:36
URL: http://dignelius.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback